Programın detaylarına başlıyorum. Öncelikle test için kullandığım klasör'deki dosyalardan bahsedeyim. Ekran kartıma ait sürücülerin bulunduğu bir klasör ve sıkışmamış büyüklüğü 78,9 mb kadar..
Giriş penceresi, 1-arşiv oluşturma, 2-bir arşivi açma ve 3-uharc olmayan makinalar için yaratılan dosyanın açılmasını sağlayan bir self-extracting dosya tipi yaratılan kısım...
1 dosya ekleme
2 klasörü komple ekleme
3 arşiv oluşturmaya başlatma
4 arşivi bilgisayarın uharc olmayanlar için self-extracting tipinde oluşturma..
5 arşivin sıkıştırma tipinin belirlenmesi...
Sıkıştırma kalitesinin belirlenmesi ve dictionary boyutu olarak small veya large aralığında seçim yapılması.
small olarak yapıldığında 68,2 MB olurken, large kısmında 65,7 mb oldu.
Burada ise asıl can alıcı kısım var, daha önceleri dos penceresinden komut satırı içinde birçok parametre ile sıkıştıran bu programda artık bu yok ama aslında geri planda yine aynı parametreleri sizin yerinize program kendi kullanıyor. 1 numaradaki kısımda aslında programın kullanacağı parametreleri görmektesiniz. 2 numara ise oluşturulan arşivin yaratıldığı yeri göstermektedir.
Sıkıştırma sonrası özeti;
1 sıkıştırma süresi, 2 sıkışma öncesi kapasite, 3 sıkışma sonrası kapasite
program sıkıştırma aşamasında dos ortamına geçerek oluşan dosyaların detayını veriyor.
Daha önceden oluşturulmuş bir uha uzantılı uharc dosyasının açılması ise sıkışmasından daha kolay, dosyanızı seçin ve açmadan önce içini görmek için View komutunu kullanın, eğer Exract Files'i kullanırsanız dosyanız açılmaya başlar. Bu aşamada size dosyalarınızın açılacağı klasör'ü belirtmenizi ister, sonrada dosyalar açılır.
Eskisi gibi artık bir sürü komutu yazma zorunluğu ortadan kalmış oluyor. Aslında yine kullanıyorsunuz ama bunu program sizin yerinize yapacağından hata yapmanızda zorlaşıyor. İyi kullanımlar...